Nastavek, ki vam obračuna elektriko

Foto: Youtube
Foto: Youtube
Japonski proizvajalec zabavne elektronike Sony je predstavil poseben nastavek za električne vtičnice, ki lahko nadzoruje porabo elektrike in vam jo lahko tudi zaračuna.
Oglej si celoten članek

Če danes lahko v internetnih kavarnah ob pitju skodelice kave zastonj brskate po svetovnem spletu, se v bližnji prihodnosti lahko zgodi, da vam bodo namesto interneta zaračunali porabljeno električno energijo ob priklopu vašega računalnika na eno izmed vtičnic v lokalu.

Sony je namreč predstavil poseben priključek za električno vtičnico, ki nadzoruje porabo električne energije naprave, ki je nanj priključena in jo ob preveliki porabi celo lahko izključi.

Priključek bi lahko, kot so v posebnem videu predstavili v omenjenem podjetju, tako ob vročini sam priključil klimatske naprave in ugasnil sušilec za perilo, saj bi se perilo hitreje posušilo na prostem, še med drugim poroča Gizmag.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 22:26 22. Marec 2012.

    Od jutri v Sloveniji novi iPad!!! <br />www.islo.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.