National Geographic vse lepo o Sloveniji

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
National Geographic izpostavlja neokrnjeno naravo, dobro hrano in pijačo. Podobno pišejo v komentarjih, eden izmed njih pa pravi tudi: "Lepa, a dolgočasna."
Oglej si celoten članek

National Geographic je pred nekaj urami na Facebooku objavil prispevek o Sloveniji, ki ga je delilo že več kot 1500 ljudi. Še več je všečkov in komentarjev. V naslovu izpostavlja, da je Slovenija na vrhu držav, ki skrbijo za trajnostni razvoj. 

Spomnimo, da se je Slovenija uvrstila na vrh lestvice pri varovanju narave za blaginjo državljanov, na še eni okoljski lestvici, t. j. okoljskem indeksu  Environmental Performance Index (EPI), pa je bila v družbi Finske, Švedske, Danske in Islandije.

PREBERITE ŠE: 

V kratkem prispevku National Geographic navaja, da je skoraj 60 odstotkov države poraščene z gozdovi, da tu živi okoli 20 tisoč različnih vrst rastlin in živali ter ima mrežo pohodniških poti. 

Dodaja, da ceste povezujejo neokrnjena jezera in tlakovana mesta, omenja domačo hrano, kot so štruklji, ter možnost pokušine kvalitetnih vin. Hudomušno pripomni, da tu živi narod, ki je manjši kot je prebivalcev New Jerseya. 

xxx

Zgovorni so tudi komentarji. "Prijazni ljudje, odlična hrana in čudovita narava," je zapisal eden od njih. "Gotovo ena od mojih najljubših destinacij, kjer sem potoval." 

Drugi pa je zapisal: "Pred enim tednom sem obiskal Slovenijo. Kako lepa dežela. Ljudje so bili prijazni, znamenitosti so jemale dih. Morate jo obiskati, če je še niste."

Ali: "Slovenijo je zelo lepa, zelena in mirna dežela dežela." In: "Lepa, a dolgočasna."

dezurni@zurnal24.si

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 13:22 18. April 2017.

    "Prijazni ljudje, odlična hrana in čudovita narava," ......I FEEL ......to je maska za katero se skriva kronični bolnik in ljudje …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.