Navala v Avstrijo še ni

Foto: Žurnal24 Hundstorfer in Svetlik pričakujeta več dnevnih migracij, obsežnega zaposlovanja
Oglej si celoten članek

“Področja, po katerih je v Avstriji največje povpraševanje, so deficitarna tudi pri nas, zato bo glavni motiv iskalcev teh zaposlitev višja plača,” odprtje trga dela komentira minister za delo Ivan Svetlik. Njegov avstrijski kolega Rudolf Hundstorfer pa pravi, da navala še ni. “Med razlogi so tudi visoka pričakovanja slovenskih delavcev, ki iščejo izobrazbi primerno zaposlitev,” meni Svetlik.

“To ni enosmerna cesta. Tudi v Sloveniji trenutno dela približno toliko Avstrijcev kot Slovencev pri nas,” pripomni Hundstorfer in zanika, da bi bil v avstrijski javnosti prisoten strah pred novimi delavci. “Priložnost bodo iskala zlasti gradbena podjetja. Je pa za nas značilna nizka mobilnost delavcev, zlasti ko gre za trajnejše oblike migracij,” sklene Svetlik.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.