Naveza Romov in civilov

Foto: Žurnal24 Tatovi bodo šli za nekaj časa za zapahe, njihove sodelavci pa so dobili pogojne
Štirim tatovom skupaj slabih pet let zapora. Sodelavcem pogojne kazni.
Oglej si celoten članek

Denis Kovačič, Aleš Bartol, Mario Urh in Primož Vilčnik bodo v zaporu tuhtali, ali se je izplačala kraja delovnih strojev, motork in podobne robe, ki so jo pred petimi leti nakradli po Posavju. Okrožno sodišče je namreč Kovačiča obsodilo na 14 mesecev zapora, Bartola na 11 mesecev, Maria Urha na 20 mesecev in Primoža Vilčnika na eno leto zapora.

Pisana druščina
Romi in civili. V tatinskih akcijah so sodelovali Romi in Neromi oziroma civili, ki so bili takrat stari od 16 do 21 let. Večino kaznivih dejanj so storili na območju Občine Krško, najmanj pa v sevniški občini.

Omenjena četverica je z delovišč kradla delovne stroje ter vlamljala v trgovine, poslovne prostore in stanovanja. Gre za nekaj deset kaznivih dejanj, storjenih na območju Posavja pred slabimi petimi leti. Policisti so takrat med hišnimi preiskavami pri storilcih našli več ukradenih predmetov. “Predvsem so bile ukradene motorne žage in kosilnice, pa tudi avdiovizualni predmeti, avtoakustika in delovni stroji, vredni okrog dva milijona evrov,” je naštela okrožna državna tožilka Barbara Jenkole Žigante.

Držali so vrečo
Ob četverici je bila na delu tudi trojica, ki je nakradene predmete prodajala in bila za prikrivanje obsojena na pogojne zaporne kazni. Prodajali so namreč predmete, za katere so vedeli, da izhajajo iz kaznivih dejanj. Božidar Oprešnik je bil obsojen na sedem mesecev zapora, Ljubo Dejanovič na pet, Jože Zakšek pa na tri mesece, vsi pa na preizkusno dobo dveh let. “Sodišče je skoraj v celoti sledilo mojemu predlogu,” je bila ob razglasitvi sodbe zadovoljna okrožna državna tožilka Jenkole Žigantova. Vsem obsojenim so bile izrečene še stranske denarne kazni v višini od 200 do 300 evrov, oškodovancem, ki so prijavili tatvine, pa bodo obdolženi morali povrniti škodo.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.