Navzočnost ni nujna

Foto: Žurnal24 Prejšnji mesec je bilo v Mestni občini Kranj ugotovljenih tristo prekoračitev hi
Radar. Točnost meritve ni odvisna od stalne navzočnosti redarja.
Oglej si celoten članek

Radar Mestne občine Kranj je bil spet brez voznika, je opozoril avtor fotografije, ki je prispela v naše uredništvo. Nastala je pri smučišču v Zgornji Besnici. “Zanima me, ali lahko redar med svojim rednim delovnim časom počiva v senci grmovja ob potoku, medtem ko radar nemoteno slika promet,” se sprašuje bralec.

“Šlo je za povsem človeško potrebo, da se redar nekoliko razgiba zunaj vozila, podobno, kot če bi vstal izza pisalne mize. Razumemo občana, da kontrolo hitrosti prek radarja težje sprejema, vendar menimo, da moramo pri izvajanju te službe razumeti tudi osnovne človeške potrebe,” so odgovorili pri mestni upravi.

Deluje samodejno
Spomnili so tudi, da radar deluje samodejno, podobno kot avtomatični radarji ob prometnicah. “Točnost meritev ni odvisna od stalne navzočnosti uradne osebe v avtomobilu, v katerem je radar nameščen,” so zatrdili.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.