Ne bo se skrival za poslansko funkcijo

Foto: EPA
Foto: EPA
Poslanci so zavrnili možnost, da bi poslanskemu kolegu Janezu Janši podelili zaščito. Janša se sicer na imuniteto ni skliceval.
Oglej si celoten članek

Predsednika Slovenske demokratske stranke (SDS), poslanca Janez Janša v sodnih postopkih, ki ga čakajo v naslednjih mesecih, ne bo varovala poslanska imuniteta.

Janša se sicer na imuniteto ni skliceval ali zanjo zaprosil. Poslanci so le sledili utečenemu postopku, ko državni zbor v primeru, da prejme obvestilo sodišča, da zoper posameznega poslanca poteka kazenski postopek, avtomatično odloča o tem, ali mu bo podelil imuniteto, in to tudi primeru, da se poslanec nanjo ne sklicuje.

Glasovanje o imuniteti so obstruirali poslanci SDS, večina poslancev, ki so glasovali, pa so možnost imunitete Janši zavrnili. Janši bodo tako začeli soditi zaradi domnevne krive ovadbe in žaljive obdolžitve nekdanje tožilke Branke Zobec Hrastar in zaradi domnevne razžalitve svetovalca nekdanjega predsednika republike Danila Türka Francija Perčiča.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 32

  • 10:23 1. Februar 2015.

    Janzek, a je bla žajfa pod tušem na dobu zelo težka????? Upam da si ohranil lepe spomine na skupno (grupno) …

  • 21:20 31. Januar 2015.

    Ha, zamslite si naslov v časopisu, JJ na Dobu izgubil nedužnost

  • 21:14 31. Januar 2015.

    dajmo še kaj o tej rugobi, naj se desničarji mal spraznijo na njegovo plešo

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.