Ne bodo jih preganjali

Foto: Žurnal24 Ljudem, kakršen je Andrej Škrabec, pravijo kverulanti oziroma prepirljivci. (Fot
Odločitev sodišča. Zavrglo je ovadbo Andreja Škrabca zoper krške občinske svetnike.
Oglej si celoten članek

Okrajno sodišče je ugotovilo, da za pregon krških svetnikov, ki ga je predlagal občan Andrej Škrabec, ni zakonskih podlag. O tem je konec tedna pisno obvestilo vsakega svetnika posebej in to obrazložilo na nekaj straneh. Stroške bo plačal Škrabec, ki je svetnikom naprtil krivdo za sprejem "slabega" prostorskega načrta in menil, da morajo za svoje "sporne" odločitve kazensko odgovarjati. Njegovo ovadbo je najprej zavrglo tožilstvo, nato pa je sam prevzel vlogo tožnika, a se je tudi pri tem opekel.

Večni prepirljivec

Foto: Žurnal24 null

"Neizčrpno energijo, ki jo ima, bi lahko Škrabec usmeril v pozitivno stran, da bi imeli od tega koristi ljudje in on sam," je odločbo komentiral občinski svetnik Jože Habinc. Dodal je, da je Škrabec zoper njega napisal še eno ovadbo, ker se ni strinjal z njegovo politiko vodenja krajevne skupnosti. Škrabec, ki se na naše telefonske klice in elektronska sporočila ni odzval, je pred časom zaradi letališča Cerklje ovadil tudi brežiške občinske svetnike, na njegovem seznamu pa so se znašli tudi nekateri tožilci.

Ovadbo je prav tako podal zoper občinskega uslužbenca Nika Somraka, zaradi katerega je bil pred kratkim obsojen, v teh dneh pa se na sodišču prereka glede plačevanja preživnine za svoje otroke. "Omenjeni občan je podal že toliko ovadb oziroma zahtev za pregon, da jim komaj sledimo," smo izvedeli na okrožnem državnem tožilstvu v Krškem.

Ne bo ustavne presoje
Škrabec je bil neuspešen tudi pri zahtevi za presojo ustavnosti in zakonitosti sprejete uredbe o Letališču Cerklje ob Krki. Ustavno sodišče je njegovo pobudo zavrglo kot neutemeljeno.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.