Čeprav jih imamo na razpolago vse leto, si jih v večini največ privoščimo v času okoli pusta. Govorimo seveda o krofih, slastnem pecivu, izdelanem iz kvašenega testa, ocvrtem v olju, polnjenem z nadevom, po navadi z marelično marmelado. In prav takšne v teh dneh na veliko pripravljajo v eni največjih pekarn pri nas.
Celoten postopek priprave krofa, od testa do končnega izdelka, traja 3 ure, kar vključuje 10 minut mešanja, 20 minut oblikovanja ter vzhajanja in cvrtja, ki traja 2 uri in 30 minut.
Pri pripravi krofov sodeluje osem ljudi, celoten postopek pa poteka pod natančnim nadzorom pekovskega mojstra, medtem ko so čez dan izvedene tudi številne senzorične analize.
Sparovi krofi so težki 80 gramov, v njih je 30 gramov marelične marmelade in so težji od običajnih. V vse trgovine Spar, Interspar, restavracije Interspar ter franšizne trgovine Spar Slovenija, so dostavljeni še isti dan po cvrtju.
Ker sledijo najnovejšim trendom, bodo v letošnjem pustnem času presenetili s prav posebno novostjo – ekskluzivnim dubajskim krofom, ki vsebuje sestavine priljubljene dubajske čokolade. Krof je polnjen s kremo iz pistacije, polit s čokolado in posipan s koščki pistacije in kadaifom.
🍓 Vroča dekleta čakajo na vas na 👉 𝗦𝗲𝘅𝘁𝗼.𝗹𝗶𝗳𝗲
ok lepa reklama. samo ena slikca mal moti. ravno v času zimskih počitnic delavci ne smejo vzet dopusta. kaj pa …
Mlinotestovi krofi so tisti, ki so zakon. A jih ni moč dobiti po celi Sloveniji. Če govorimo o krofih, ki …