Ne čakajte križem rok, bodite dejavni

Foto: Žurnal24 Prosta mesta iščite tudi prek zaposlitvenih portalov in vpisa v baze iskalcev za
Ko ostanete brez dela, bodite dejavni in ne sedite križem rok. Ponujamo vam pet nasvetov, kako se pripraviti na delo.
Oglej si celoten članek
1. Aktivirajte svoje mreže
V mreži kontaktov začnite iskati informacije o ponudbi na trgu in priložnostih za zaposlitev. Za pomoč prosite posameznike in organizacije, ki bi vam lahko pomagali.

2. Dvig tržne vrednosti
Tržno vrednost si lahko dvignete z dodatnim izobraževanjem. Do zaposlitve boste lahko lažje prišli tudi s poklicno prekvalifikacijo.

3. Nenehno iščite
Prosta mesta iščite tudi prek zaposlitvenih portalov in vpisa v baze iskalcev zaposlitve. Preletite spletne strani podjetij, kjer bi želeli delati. Morda ponujajo zaposlitev tudi na svojih spletnih straneh.

4. Osebno je bolj osebno
Zglasite se osebno pri delodajalcu, kjer bi radi delali. Pustite jim svoj življenjepis in svoje kontakte.

5. Bodite pripravljeni
Svoj življenjepis in prošnjo za zaposlitev napišite preudarno, natančno in jasno. Vživite se v kožo delodajalca in pomislite, kaj bi ga lahko pri vaši prošnji posebno pritegnilo. Bodite pripravljeni tudi na morebitni razgovor. Imejte pripravljene odgovore na najsplošnješa vprašanja in kakšno vprašanje za delodajalca.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.