Ne da se inšpektorju

Foto: Žurnal24 "Ta pajek ni zaščitena vrsta in sploh ni bil naprodaj, ampak dekoracija," pravi
Ribiški inšpektor trdi, da so prodajali zaščiteno vrsto rakovice, ribarnica to zanika.
Oglej si celoten članek
"Prišel je v petek, v času največjih nakupov, malo za tem, ko sem dobila ribe, ki sem jih komaj razpakirala in stregla. Našteval je, da prodajam ribe brez ustreznih oznak o vrsti, poreklu, da jih ne spremlja trgovski dokument, da ponujam zavarovano vrsto morskega pajka, ob vse večji vrsti nestrpnih kupcev je zablokiral še računalnik," pripoveduje Barbara Brzan, prodajalka v piranski ribarnici o obisku ribiškega inšpektorja Vinka Smojeta.

Inšpektor je napisal zapisnik, ker pa je bila ribarnica polna strank, mu je prodajalka dejala, da ga bo prebrala in podpisala, ko zaključi prodajo. Ozračje se je naelektrilo, čakajoči kupci so postajali vse bolj nejevoljni. Inšpektorja je med drugim zmotil zlasti morski pajek, ki je bil v vitrini razstavljen kot dekoracija, o njem pa je zapisal, da v ribarnici ponujajo v prodajo zavarovano prosto živečo živalsko vrsto pajka maja squinado.

 
 

Vsaka zgodba ima dve plati; ker postopek še teče, ne komentiram.

Vinko Smoje, ribiški inšpektor

 
Kdo se na posel ne spozna?
"Vem, da ta žival ni zaščitena vrsta, veliko sem jih že pojedla in sploh ni bil na prodaj, ampak sem ga tja postavila za dekoracijo. V gneči pa med ribami v vitrini ne more biti perfekcije. Postreči je treba hitro, ribe se prestavlja, tablice z oznakami in ceno se premikajo, zato bi lahko imel po mojem mnenju ob številnih strankah malo več razumevanja tudi za druge ugotovitve," ocenjuje sogovornica.

Spor in očitek nepoznavanja pajkov sta vznejevoljila inšpektorja, in ker prodajalka ni hotela podpisati zapisnika in naj bi nad njim dvignila glas, se nedostojno vedla in ga zmerjala, je poklical policijo, ki je prodajalko kaznovala zaradi kršitve javnega reda in miru.

Inšpektor ne komentira
"Zadeva je še v postopku, zato je ne morem komentirati, saj bi bilo to, milo rečeno, vsaj neprofesionalno," nam je včeraj dejal Vinko Smoje, ko smo ga prosili za komentar, ali se je morebiti pač res zmotil pri nadzoru ribarnice oziroma oceni, da gre za zaščiteno vrsto živali.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.