Ne gre še v prodajo

Foto: Žurnal24 (Foto: Nino Verdnik)
Mura. Država zahteva slabe tri milijone več. Odločalo bo sodišče.
Oglej si celoten članek

Murska Sobota. “Igramo se, kot da gre za prodajo kilograma kruha. V zraku visi cela prodaja in 1.300 delovnih mest,” je razočaran Branko Đorđević, stečajni upravitelj podjetja Mura in partnerji (M&P).

Višje sodišče je namreč ugodilo pritožbi države na sklep o načinu prodaje družbe M&P, nekaterih nepremičnin in blagovne znamke Mura po izklicni ceni 9,65 milijona evrov in zadevo vrnilo okrožnemu sodišču.

Država zahteva izklicno ceno 12,5 milijona evrov, stečajni upravitelj pa bo podal nov predlog s staro izklicno ceno. “Predvidevam, da bo okrožno sodišče o izklicni ceni odločilo v nekaj dneh,” dodaja Đorđević. Obstajajo štirje potencialni kupci, med najresnejšimi Aha Skupina iz Ljubljane, ki pa želi nakup izvesti čim prej.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.