Ne izključuje blokade

Foto: Žurnal24 "Želim, da me vključijo kot stranko v postopku in me enakovredno obravnavajo," p
Gradnja Peračice. Eržen: Možna tožba na Evropskem sodišču.
Oglej si celoten članek

“Zaradi neupoštevanja preklica gradbenega dovoljenja ne izključujem fizične zapore gradbišča in tožbe na Evropskem sodišču,” je včeraj povedal Lado Eržen. S tožbo mu je uspelo razveljaviti gradbeno dovoljenje za odsek avtoceste od Peračice do Podtabora, ker ga po njegovih besedah kot lastnika stavbe tik pod viaduktom projektant ni upošteval. Ker ga niso vključili kot stranko v postopek za pridobivanje gradbenega dovoljenja, je posegel po tožbi, ki jo je marca dobil na podlagi odločbe ustavnega sodišča. Pomisleke, da mu gre za odškodnino, zavrača in pravi, da je za novi viadukt od države dobil “mizerijo”, za nadomestno Peračico pa še nič.

Ministrstvo za okolje je izdalo odločbo o obnovi postopka za izdajo gradbenega dovoljenja in s tem zadržalo izvršitev gradbenega dovoljenja, je pojasnil Marjan Koler iz Družbe RS za avtoceste (Dars). Izvajalec po besedah Kolerja ne posega v zemljišča v Erženovi lasti, Dars pa si bo še naprej prizadeval za dokončanje del v pogodbenem roku.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.