Ne morejo iz Nemčije

Foto: Pixsell
Foto: Pixsell
NLB. Hrvaški varčevalci ovira za zaprtje nemške hčere.
Oglej si celoten članek

Nemška banka LHB, ki je v večinski lasti Nove Ljubljanske banke, bo do konca leta vrnila bančno licenco in se preoblikovala v finančno podjetje, smo izvedeli neuradno.

Pred nekaj dnevi smo poročali, da namerava NLB svojo nemško banko zapreti, nismo pa poročali, kako bo zaprtje potekalo. Kot smo izvedeli pozneje, pa banke LHB ne morejo zapreti, ker imajo hrvaški devizni varčevalci še vedno odprte terjatve.

Zato razmišljajo o njenem preoblikovanju v nebančno finančno ustanovo, ki bi poslovala še nekaj let. Večino zaposlenih bi v tem primeru vrgli na cesto.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 12:38 8. Maj 2012.

    Jah, v Nemčiji pa pač ni možno ustanoviti nove banke in pustiti dolgove v stari. Prav tako zvezna država ne …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.