Ne na CSD, na Karitas

Foto: Jerca Božič Kranjec
Foto: Jerca Božič Kranjec
Po pomoč. Zaradi strahu pred vračljivostjo se prosilci namesto na CSD raje odpravijo na Karitas.
Oglej si celoten članek

Ob siceršnjem povečanju števila tistih, ki jih prosijo za različne oblike pomoči, so na Škofijski karitas letos zaznali tudi socialno ogrožene, ki na centru za socialno delo (CSD) ne želijo uveljavljati denarnih socialnih pomoči ali varstvenih dodatkov, ampak raje pridejo po pomoč k njim, je povedal Gregor Vidic, generalni tajnik Škofijske karitas Novo mesto.

“Strah jih je, da bo treba pomoč CSD oziroma države vračati, kar naj bi začeli dosledneje izvajati po novem letu,” je pojasnil Vidic. S prenosom državnih pokojnin na socialnovarstvene prejemke pa pričakujemo tudi povečano število starejših prosilcev, je dodal.

CSD: Res je, a ne vedno

“Verjamem, da to drži predvsem za tiste, ki imajo določeno premoženje, za katero se bo po njihovi smrti ugotavljajo, ali ga bo država vzela ali ne,” nam je dejal Alojz Simončič, direktor novomeškega CSD. Kot je pojasnil, se ljudje bojijo, da ne bi nič zapustili svojim dedičem: “A vedeti morajo, da se bo odločalo o vsakem primeru posebej in gotovo ne tako, da bi bili njegovi otroci ogroženi. Bodo pa lahko manj dedovali.”

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 10:39 26. November 2011.

    Itak! Če je pa naša država prav neverjetno pokvarjena! GOVNARJI!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.