Ne nasedajte lažnim klicem

Foto: SI-CERT
Foto: SI-CERT
Klici lažne tehnične pomoči na stacionarne telefone so prevara, opozarja Microsoft.
Oglej si celoten članek

Iz slovenskega Microsofta so sporočili, da so v zadnjem času ponovno prejeli več prijav sumljivih klicev na stacionarne telefonske številke. Klicatelj se v angleškem jeziku predstavi kot tehnični sodelavec Microsofta, ki naj bi uporabniku pomagal odpraviti težave pri delovanju računalnika.

Ponovno opozarjajo, da so klici lažne tehnične pomoči prevara, s katero se goljufi iz tujih držav poskušajo dokopati do vaših osebnih podatkov in denarja. Uporabnikom svetujejo, naj pogovor nemudoma končajo in se obrnejo na slovenski center za posredovanje pri internetnih incidentih SI-CERT in policijo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.