Ne obžalujejo afere Pavlin

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Poslovnik. Izrecno ne določa, da izključen svetnik ne sme na sejo.
Oglej si celoten članek

Da so varnostniki svetniku SDS Jerneju Pavlinu v ponedeljek preprečili vstop na sejo, župan Zoran Janković ne obžaluje. Trdi, da je v poslovniku mestnega sveta določeno, da svetnik, ki ga na seji izključijo, na njej oziroma na njenem nadaljevanju ne sme sodelovati.

Vendar to v poslovniku ni nikjer izrecno napisano. Zapisano je le, da lahko "od osebe, ki ji je izrečen ukrep odstranitve s seje, predsedujoči zahteva takojšnji odhod iz dvorane" in da lahko "v primeru, da oseba ne spoštuje ukrepa odstranitve s seje, predsedujoči sejo prekine."

Janković po aferi napoveduje, da bodo januarja pripravili spremembe poslovnika, da se bodo seje lahko prenašale v živo na spletni strani občine. Dodaja, da tega ne more početi svetnik, saj bi ta za to moral imeti dovoljenje vseh drugih svetnikov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 14:46 27. November 2013.

    Vsi bi nekaj snemali, noben pa nima ideje,kako iz tega slovenskega dreka ven priti!

  • 10:55 27. November 2013.

    In tale pizdlek Pavlinov si drzne snemati seje in raportirati svojem velikem vodji. ma, s posrano palico po njemu

  • 08:07 27. November 2013.

    mislim da je to dejanje skrajno resno in nepolitično! Kaj je danes mestna občina štala??

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.