"Ne pošiljata me ne Janez ne Milan"

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Janševo SDS zapušča najmlajši poslanec državnega zbora Andrej Čuš.
Oglej si celoten članek

Po tem, ko je v zadnjem času iz stranke SDS že izstopilo nekaj vidnih članov, stranko danes zapušča tudi najmlajši poslanec državnega zbora Andrej Čuš. "Vera Ban ima prav," je ob svoji napovedi povedal za 24ur.com.

PREBERITE ŠE: 

Ob 11. uri je v državnem zboru po navedbah STA pojasnil, da bo nadaljeval kot samostojni poslanec v smeri aktivnega parlamentarizma. 

Nova stranka?

"Vsem, ki smo bili do nekdanjih ravnanj SDS kritični, so želeli preprečiti nastop na naslednjih volitvah," je poudaril in dodal, da izstopa iz SDS, ker želi biti pri svojem ravnanju dosleden. "Vsem ljubiteljem zarot sporočam, da me ne pošiljata ne Janez ne Milan, prav tako za mano ne stoji noben stric ali teta iz ozadja."

Zagotovil je, da se je za izstop iz SDS odločil samostojno, na podlagi tega, kar se dogaja v državi, in ker mu ni vseeno za mlade in njihovo prihodnost. "Naša skrb bo usmerjena v slovensko sedanjost in prihodnost," napoveduje Čuš, ki ob tem ni odgovoril na vprašanje, ali je to napoved ustanovitve nove stranke. Na vprašanja novinarjev namreč ni odgovarjal.

Vera Ban v javnosti okrcala Janšo

Dolgoletna članica SDS Vera Ban, ki je iz stranke izstopila že v začetku leta, je prejšnji teden za televizijo povedala, da ne more več gledati, kako Janez Janša ravna z ljudmi. 

Zanikala je, da bi stranko zapustila zaradi delovne mize, kot so v SDS ob njenem odhodu pojasnili na družbenem omrežju Twitter. Dejala je, da člani v stranki niso mogli uveljavljati svojih mnenj.

Bodo sledili novi izstopi?

"Saj vendarle samo en človek ne more vsega vedeti, vsega znati, vsega čutiti," je izpostavila in poudarila, da je Janša stranko in Slovenijo uspešno vodil v času predsedovanja EU, a pri tem ni bil sam. Motilo jo je, da je, kot je povedala, Janša zatiral voljo sposobnih ljudi, namesto, da bi jo uveljavil. 

O izstopu iz SDS naj bi neuradno razmišljali tudi nekateri drugi člani, ki naj bi bili kritični zlasti do tega, da je glavna prioriteta SDS ideološki boj ter da se stranka namesto s prihodnostjo ukvarja s preteklostjo.

Kdo je Andrej Čuš?

Andrej Čuš se je rodil 29. julija 1990 v Mariboru, živi na Ptuju. S 23 leti je pred dvema letoma postal najmlajši izvoljeni poslanec, a je v parlamentu sedel že prej, saj je leto prej zamenjal Branka Mariniča, ki mu je poslanski stol odneslo goljufanje na izpitu iz nemščine. 

PREBERITE ŠE: 

Čuš je septembra 2012 diplomiral na Fakulteti za uporabne študije v Novi Gorici, dve leti pozneje pa tudi magistriral. Trenutno nadaljuje s študijem na doktorskem študiju sociologije.

Bil je predsednik Dijaške organizacije Slovenije, od marca 2011 do januarja 2015 je bil predsednik Slovenske demokratske mladine, v srednji šoli je bil tudi kadetski državni prvak v judu, v njegovem opisu piše na spletni strani SDS. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 23

  • 20:12 26. Maj 2016.

    Tako je, tako ! Skači dragane i ...................... plivaj u ZaWTF ?? aja ZaLDS ??Trebju nove nevine face. Dragane ti …

  • 21:18 23. Maj 2016.

    Alarm, brod tone

  • 20:31 23. Maj 2016.

    Brez stranke, nikoli ne bi prišel v parlament. Njegova vrednost je bila njegova mladost in na te karte so v …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.