“Ne potrebujeva pozornosti”

Foto: Žurnal24 Gregor in Matjaž sta reševanje opravila profesionalno. (Foto: Nada Černič Cvetan
Matjaž Koritnik in Gregor Ivanšek. Rešila sta utapljajočega se dečka.
Oglej si celoten članek

Kaj se je sploh dogajalo na sevniškem kopališču?
Matjaž: Šel sem okrog bazena in videl, da nekdo leži na dnu. Skočil sem v vodo in ven potegnil dečka; pomodrel je že, ni dihal in tudi srčnega utripa ni bilo.

Gregor je takoj pritekel in ga začel oživljati z umetnim dihanjem, pomagala sta še dva kopalca, jaz pa sem stekel po defibrilator in klical nujno medicinsko pomoč.

Gregor: Ko sem zagledal fantka, iz katerega odteka življenje, nisem imel časa ne za razmišljanje ne za strah, ampak sem se oživljanja lotil po svojih najboljših močeh. Kmalu je deček zadihal, začel je bruhati vodo in potem je zajokal.

Matjaž: Zelo hitro je prispela tudi nujna medicinska pomoč z zdravnikom in dečka so, ne da bi mi vedeli, čigav sploh je, odpeljali v zdravstveni dom in nato v bolnišnico.

Kakšni so bili občutki po tem, ko je bilo vse za vama?
Gregor: Ves sem se začel tresti. V podzavesti mi je odzvanjal glas zdravnika, ki je rekel, da sva delo opravila profesionalno in da sva dejansko rešila otroka. Bil sem srečen.

Matjaž: Teh občutkov se ne da opisati. Na tem kopališču delam 13 let in to je bilo moje prvo in, upam, zadnje reševanje.

Gregor: Jaz delam letos prvič, licenco imam za reševalca šele dva meseca, pa mi je znanje že prišlo prav.

Zdaj sta priljubljena, postala sta prava junaka (v času intervjuja na kopališču je radio ravno znova poročal o dogodku, k njima so prihajali neznanci in jima stiskali roke).
Gregor: Midva ne potrebujeva nobene pozornosti in priljubljenosti, samo naj vse to čim prej mine in se srečno izteče.

Matjaž: Opravila sva svoje delo po najboljših močeh, otrok je živ, in to je to.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 17:00 3. Februar 2024.

    Matjaž Koritnik, moj oče je leta 1990 s šibrovko ustrelil svojo priležnico. Če bom jaz s šibrovko ustrelil tvojo partnerko …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.