Ne sekaj roke, ki te hrani

Foto: Žurnal24 Anton Kranjc, v. d. direktorja izolske bolnišnice, pravi: "Pravna služba je že p
ZZZS ne želi plačati 935 nujnih hospitalizacij v izolski bolnišnici.
Oglej si celoten članek

“Nameravali smo odstopiti od tožbe, a nas je presenetilo dejstvo, da je sodišče zadevo že zaključilo in bo kmalu sprejelo sodbo,” je povedal vršilec dolžnosti (v. d.) direktorja izolske bolnišnice Anton Kranjc, ko smo ga povprašali o pravdi med izolsko bolnišnico in Zavodom za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS). Meni namreč, da ni dobro sekati roke, ki te hrani. Zato bodo, tudi če bi sodišče odločilo bolnišnici v prid, o čemer dvomi, “predlagali poravnavo z ZZZS, da ne bo nihče oškodovan”.

Enim ja, drugim ne
O poravnavi odvetniška družba Matoz, ki zastopa izolsko bolnišnico, ne ve ničesar. “Gre za 935 primerov, ki jih ZZZS ne želi plačati, zato zahtevamo odškodnino v višini dobrega milijona evrov. Šlo je za nujne primere, ki jih bolnišnica ne more odkloniti, na drugi strani pa jim ZZZS tega ne priznava,” je dejal Franci Matoz. ZZZS je zavrnil predlog arbitražnega postopka, s katerim bi bolnišnica predlagala povečanje programa. “ZZZS je to zavrnil 14. decembra 2007, medtem ko imamo podatke, da je povečanje programov odobril jeseniški, celjski in novomeški bolnišnici,” je dodal Matoz.

Nehumano
“Bolnišnica nujnih primerov ne more odkloniti, ker je to nehumano in lahko nastanejo hude posledice za zdravje. ZZZS pa izkorišča monopolni položaj, kar je po zakonu o varstvu konkurence nedovoljeno,” je prepričan Matoz. Sodišče bo o tej pravni dilemi odločilo v 30 dneh.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.