Ne sežigalnici sredi blokov

Foto: Ne sežigalnici na Facebooku
Foto: Ne sežigalnici na Facebooku
Prepričani so, da bi neagtivno vplivala na okolje in zdravje Ljubljančanov.
Oglej si celoten članek

Civilna iniciative Ne sežigalnici je v središču Ljubljane s protestnim shodom mimoidoče opozarjala na nesmiselnost in neekonomičnost načrtovane izgradnje sežigalnice odpadkov v Mostah v Termoelektrarni Toplarni Ljubljana (TE-TOL). Shod se je začel na ljubljanski tržnici in zaključil z branjem protestne izjave pred Mestno hišo.

Civilna iniciativa Ne sežigalnici, kot je za STA dejal njen predstavnik Andrej Gnezda, nasprotuje predvideni gradnji sežigalnice odpadkov skoraj v središču Ljubljane, ker bo negativno vplivala na okolje in zdravje Ljubljančanov. Sežigalnico naj bi namreč zgradili v TE-TOL sredi stanovanjskega naselja, kar je po mnenju iniciative popolnoma neprimerna lokacija.

"Postopek teče po tihem"

"Poleg tega pa ves postopek za izvedbo projekta teče zelo nedemokratično in po tihem, vse se na skrivaj vodi brez vključevanja javnosti," poudarja Gnezda in dodaja, da se želi postaviti nek objekt, ki je v ekonomskem in razvojnem smislu popolnoma nesmiseln, ker za sežigalnico ne bo dovolj odpadkov.

Dejstvo je, da se količine odpadkov zmanjšujejo, postajamo družba recikliranja oziroma imamo veliki potencial, da to postanemo, a s takim objektom bi to popolnoma preprečili, je prepričan Gnezda.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 06:34 22. September 2013.

    Kam pa; spet na kmete?

  • 21:47 21. September 2013.

    Tak obrat res ne sodi v mesto. <br /><br />PS<br />@sivka = četudi si ta'desna črna vrana res ni potrebe …

  • 19:41 21. September 2013.

    Sežigalnica bo darilo Zokija Štepanjcem in Fužincem za glasove na volitvah. Mogoče bodo spregledali?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.