"Ne sme na prednostno"

Foto: Alpe Adria Green - mednarodna organizacija za zascito okolja in narave Žavlje
Plinski terminal. Tržaški odvetnik je vse institucije pozval k ukrepanju.
Oglej si celoten članek

"Obvestil sem vse pristojne instance, od slovenskih evroparlamentarcev, komisarja in predstavnikov slovenske vlade do parlamenta, naj poskusijo preprečiti, da bi se projekt plinskega terminala v Žavljah znašel na evropski listi prednostnih nalog skupnega pomena," pravi tržaški odvetnik Peter Močnik.

Zamrznjeno dovoljenje

Pri prednostnih nalogah gre za seznam prioritet, pri katerih se upoštevajo le energetsko-ekonomska merila, ki bo nared do začetka poletja. Močnik med drugim zastopa Republiko Slovenijo in koprsko občino v tožbah proti gradnji plinskega terminala pred upravnim sodiščem v Rimu. V Italiji so sicer prejšnji teden za šest mesecev zamrznili okoljevarstveno dovoljenje žaveljskega terminala, ker naj ne bi bil skladen s prostorskim razvojem tržaškega pristanišča.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.