Ne stolpnice, da vilabloki

Foto: Žurnal24 Podžupan Janez Koželj meni, da gradnja visokih stolpnic v neprijaznem okolju ni
Moste. Odbor za urejanje prostora: Potreben je nov dokument.
Oglej si celoten članek

“Če je bila pred leti v času konjunkture in velikega povpraševanja po novih stanovanjih še sprejemljiva gradnja visokih stolpnic za bivanje v neprijaznem okolju, je danes bolj smiselno graditi stanovanja za trg v nižji in manj zgoščeni obliki zazidave,” je Janez Koželj, predsednik mestnega odbora za urejanje prostora in urbanizem, zapisal v sklepu, s katerim so dopolnjeni osnutek odloka o občinskem podrobnem prostorskem načrtu za predel Most v okolici dvorca Sela umaknili z dnevnega reda včerajšnje seje mestnega sveta.

Člani odbora so imeli na predlagano zazidavo vrsto pripomb. “Predlagali so izdelavo novega dopolnjenega osnutka dokumenta z drugačno tipologijo pozidave,” je povedala Alenka Pavlin z oddelka za urejanje prostora Mestne občine Ljubljana. Ker je bil osnutek odloka že razgrnjen, so razgrnitev prekinili, za 3. februar napovedano javno obravnavo pa odpovedali.

Stolpnice ob vrtcu?
Člani odbora so ocenili, da predlagana zasnova stanovanjske zazidave ni bila skladna z okolico. Za baročnim dvorcem Sela v neposredni bližini niza nizkih hiš in vrtca so namreč nameravali zgraditi visoke stolpnice. Poleg tega odboru ni bila všeč načrtovana postavitev stolpnic na dvignjeno ploščad podstavka nad garažami, vprašljivo pa se jim je zdelo tudi preoblikovanje zelene površine pred vrtcem v parkirišče. Izdelovalcem osnutka so zato predlagali zazidavo v tipologiji vilablokov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.