Ne študiji, da referendumu

Foto: Žurnal24 Referendum o bloku 6 bi lahko brez večjih stroškov izvedli hkrati z referendumom
Lahovnik: Če kdo misli, da je blok 6 sporen, naj predlaga referendum.
Oglej si celoten članek

Ljubljana. Kaže, da nove neodvisne študije o smotrnosti naložbe v blok 6 ne bo. Spomnimo; 1. aprila je vlada sprejela sklep in družbi Holding Slovenske elektrarne (HSE) naložila, "naj prouči možnost, da se čim prej pridobi novo neodvisno presojo tujega izvajalca o smotrnosti načrtovanja in izvedbe investicije izgradnje bloka 6 Termoelektrarne Šoštanj (Teš)".

Na ministrstvu za gospodarstvo pravijo, da je HSE že prejšnji teden poslal študijo Evropski banki za rekonstrukcijo in razvoj – EBRD, ki je referenčna institucija tega področja, študijo pa še proučujejo. "Če bi katera od parlamentarnih strank menila, da je gradnja sporna, bi lahko dala pobudo za razpis posvetovalnega referenduma. Take pobude pa ni bilo," dodajajo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.