Ne vedo, kam bi s starim

Foto: Žurnal24 Jakob Jaša Kenda ima izkušnje s podjetništvom, javnosti je znan kot prevajalec k
Linhartova dvorana. Jakob Jaša Kenda novi direktor. Ostaja tudi dozdajšnji.
Oglej si celoten članek

“Nemogoče je pričakovati, da bo občina našla denar še za šestega. V Linhartovi dvorani (LD) trenutno zanj tudi ni ustreznega delovnega mesta, kajti prosti sta le mesti čistilke in biljeterke. Bomo pa to vprašanje reševali sporazumno in rešiti ga moramo čim prej,” je o zaposlitvi Andreja Kokota, vršilca dolžnosti (v. d.) direktorja LD, dejal Jakob Jaša Kenda, novi direktor te kulturne ustanove.

Kenda bo LD vodil naslednjih pet let. Na razpis se je prijavilo 18 kandidatov, med njimi tudi dozdajšnji direktor Andrej Kokot, ki je to ustanovo vodil pet let, od 1. aprila kot v. d. direktorja. Kokot kljub imenovanju novega direktorja ostaja zaposlen v LD, kajti, kot je pojasnil, je imel že pred nastopom direktorske funkcije sklenjeno delovno razmerje za nedoločen čas, kar pomeni, da bi mu morali v LD najti njegovi visokošolski izobrazbi ustrezno delovno mesto. “Težava je, ker ga ni, a kljub temu nameravam ostati v LD,” je pojasnil Kokot. Drugačen vtis pa je po pogovoru s Kokotom dobil Kenda. “Dejal je, da se na dolgi rok ne vidi v LD, zato mu bomo pomagali, da čim prej najde delo drugje,” je dodal Kenda, ki mora pripraviti tudi nov kadrovski načrt.

Večji obisk in več denarja

V LD je skupaj z njim zaposlenih šest ljudi, kar je, kot je poudaril novi direktor, preveč. “Pred osmimi meseci so bili štirje, kolikor naj bi nas bilo tudi v prihodnje, zato bo za odvečne zaposlene treba zelo hitro najti možnosti prezaposlitve.” Kadrovskih čistk ne bo delal, saj želi te zadeve urejati v dogovoru z zaposlenimi. “Moje vodilo bo: human do ljudi in do javnih financ,” je sklenil.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.