Ne z avtom, z ladjo

Foto: Žurnal24 Ladja Bohinj lahko sprejme 52 potnikov, prevoz po Bohinjskem jezeru v eno smer p
Ladja Bohinj. Za panoramske vožnje in umirjanje prometa ob jezeru.
Oglej si celoten članek

„Dozdajšnji najemnik je prenehal s to dejavnostjo, časa za razpis za novega pa je bilo premalo, zato smo se odločili, da bo z ladjo upravljal Turizem Bohinj,“ je za Žurnal24 povedal Franc Kramar, bohinjski župan.

Radovljiško podjetje Fibula, ki je imelo v najemu občinsko ladjo Bohinj, poleg te pa je turiste po jezeru vozilo še s svojo ladjo, se je odločilo, da prevozov z ladjo letos ne bo opravljalo, zato bo v letošnji poletni sezoni vozila le ladja, ki je last občine. „Omenjeno podjetje nam je v najem ponudilo svojo ladjo, a po previsoki ceni, poleg tega nam za lanske najemnine dolguje okoli 14.600 evrov,“ je pojasnil župan in dodal, da bi bila velika škoda, če tudi občinska ladja letos ne bi vozila, saj je postala razpoznavni znak Bohinja in pomemben del turistične ponudbe.

Ladja kot javni prevoz

Upravljalec ladje Bohinj je Turizem Bohinj, voznika ladje pa bosta do konca tega leta na plačilni listi občine. Voziti je začela med velikonočnimi praznika in bo vozila do konca oktobra. Ladja je namenjena panoramskim prevozom, Klemen Langus, direktor Turizma Bohinj, pa je poudaril, da želijo z njo tudi zmanjšati promet ob Bohinjskem jezeru. „Odločili smo se za trajnostni, zeleni turizem, zato želimo, da bi čim več obiskovalcev in turistov ladjo uporabljalo tudi za prevoz iz Ribčevega Laza v Ukanc in obratno, da bi postala javno prevozno sredstvo. K temu jih želimo spodbuditi tudi s ceno, kajti za imetnike kartice Gost Bohinja je prevoz z ladjo kar za polovico cenejši,“ je pojasnil Langus.

Letošnja novost je paket za skupine, ki vključuje vožnjo z ladjo in gondolo ter kosilo na Voglu, z vozovnico pa si po za trideset odstotkov nižji ceni lahko ogledajo še slap Savico in korita Mostnice.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.