NEK danes ne deluje 100%

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Nuklearna elektrarna Krško danes z zmanjšano močjo. Vzrok naj bi bilo pregrevanje ležaja reaktorske črpalke.
Oglej si celoten članek

Nuklearna elektrarna Krško bo danes po poročanju časnika Delo nekaj ur delovala z zmanjšano močjo. Kot neuradni vzrok za ustavitev časnik navaja pregrevanje ležaja reaktorske črpalke zaradi odtekanja mazalnega olja, ki se lahko dotoči le pri vstopu v reaktorsko zgradbo.

"Jedrska elektrarna Krško bo v skladu z dogovorom z dispečerji v soboto v jutranjih urah načrtovano zmanjšala moč do 34 odstotkov. Predvidevamo, da bo reaktor z zmanjšano močjo deloval le nekaj ur," so za Delo potrdili v službi za odnose z javnostjo krške nuklearke.

Nazaj na polno moč že čez vikend

Kot so dodali, bo moč zmanjšana zaradi preventivnega dolivanja mazalnega olja za ležaj na reaktorski črpalki. Polna moč bo predvidoma dosežena med vikendom.

Časnik ob tem navaja, da so težave s tesnjenjem na sistemu reaktorske črpalke, posodobljenem med remontom oktobra 2010, v Krškem nastale že pred nenačrtovano ustavitvijo nuklearke marca lani, ki jo je povzročila okvara na stikališču Elesa. Sistem je sicer še pod garancijo Westinghousa.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.