Nek: "Gre za običajne zaplete"

Foto: Žurnal24 (Foto: Benjamin Kovač)
Danes bodo Jedrsko elektrarno Krško obiskali inšpektorji uprave za jedrsko varnost. Na njihovi strani sporočajo, da je zagon predviden šele konec tedna in ne že jutri.
Oglej si celoten članek

Inšpekcija uprave za jedrsko varnost bo danes ponovno "obiskala NE Krško ter preverila odpravo ugotovljenih pomanjkljivosti in priprave na ponovni zagon, ki ga pričakujemo ob koncu tedna", so zapisali na njihovi spletni strani.

"Med preverjanjem opreme v NE Krško so ugotovili pomanjkljivosti na določenih sistemih, ki jih bodo odpravili v prihodnjih dneh. Treba je odpraviti težave pri sistemu tesnilnega olja, ki skrbi za tesnost glavnega generatorja, mazalnega olja turbine, sistemu predgrevanja sekundarne napajalne vode in opravili manjše vzdrževanje motorja reaktorske črpalke," so še zapisali.

Nek: gre za običajne zaplete po izredni zaustavitvi
Obrnili smo se tudi neposredno na NE Krško. "Težko je napovedati, kdaj točno bo elektrarna znova zagnana. Pričakujemo da tekom tega tedna," so nam povedali. Težave, ki zadržujejo ponovni zagon so po besedah tiskovne predstavnice povezane izključno z zadnjim izpadom.

"Elektrarna zaradi izpada daljnovoda ni imela kam oddajati elektrike, zato se je iz polnega delovanja na hitro popolnoma ustavila," je razložila in dodala, da pri današnjem pregledu ne gre za ugotavljanje kakšnih nepravilnosti, ki ne bi bile povezane z izpadom prejšnji teden.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.