"Nek zametek nove leve koalicije"

Foto: Saša Despot Židan, Kleva, Lukšič, Jankovič Foto: Saša Despot Židan, Kleva, Lukšič, Jankovič Foto: Saša Despot Zoran Janković Foto: Saša Despot Zoran Janković Foto: Saša Despot Mojca Kleva, Igor Lukšič Foto: Saša Despot Dejan Židan, Janko Veber
Predsednika Pozitivne Slovenije (PS) in Socialnih demokratov (SD) današnji sestanek vodstva strank ocenjujeta kot dober in potreben. Konkretnih dogovorov o morebitnem skupnem nastopu pri posameznih vprašanjih še ni, so si pa predstavili izhodišča.
Oglej si celoten članek

Predsednik SD Igor Lukšič je pojasnil, da so na sestanku spregovorili o načinu sodelovanja med strankama in o nekaterih odprtih vprašanjih, pri čemer je izpostavil novele zakona o verski svobodi, NLB in načinu upravljanja državnega premoženja. Pri omenjeni noveli stranki sodelujeta že od vložitve v DZ, pri NLB so po Lukšičevih besedah ugotovili, da so sorazmerno blizu, bližje pa prihajajo tudi glede načina upravljanja državnega premoženja.

Sodelovanje bo potekalo med poslanskima skupinama in tudi na ravni obeh predsednikov, je dodal Lukšič.

"Dobro sodelujeta že zdaj"

Predsednik Pozitivne Slovenije Zoran Janković je po sestanku ocenil, da stranki na ravni poslanskih skupin že zdaj sodelujeta dobro, takšno srečanje in pogovori tudi na ravni predsedstva obeh strank pa so še dodatna priložnost okrepitve medsebojnega zaupanja.

Janković je celo prepričan, da bi šlo lahko pri današnjem srečanju za nek zametek nove leve koalicije, ki bo alternativa vladi. Ob tem je spomnil, da so stranke, ko je sam sestavljal vlado, 7. januarja že podpisale sporazum, ki bi ga lahko po njegovem prepričanju v prihodnje tudi udejanjili. Takrat so namreč štiri stranke, med katerimi sta bili tudi Pozitivna Slovenija in SD, parafirale koalicijsko pogodbo, ki pa pozneje ni bila podpisana.

Lukšič je glede omenjenega parafiranega dogovora dejal, da "preteklost sodi v zgodovino". Sam pričakuje, da bosta stranki v prihodnje dobro sodelovali.

"Glas za Pahorja pomeni glas za Janšo"

Glede sodnih in drugih procesov, v katerih se je znašel predsednik Pozitivne Slovenije Janković, Lukšič pravi, da v stranki stojijo na stališču, da si za partnerja želijo ljudi, ki "se ne sprehajajo med vlado, DZ in sodišči".

Izjavi Jankovića, da glas za Boruta Pahorja pomeni glas za Janeza Janšo, pa ne posveča večje teže, saj, kot pravi, "niso pomembne izjave, pomembno je strateško sodelovanje v interesu Slovenije". Janković pa je v zvezi z omejeno izjavo pred sestankom dejal, da je le citiral Lukšičeve besede iz časa njegove predvolilne kampanje za predsednika SD.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 08:35 15. Junij 2012.

    Na to temo , pa pogrešam komentar "MEGLE" , ki žal komentira samo na Požar.reportu..<br />in mu je znana fukiš-spletka …

  • 06:45 15. Junij 2012.

    Strinjam se z izjavo izvedenca V članku omenjajo da je treba preteklosti pozabiti. Samo kdor se boji razkriti resnice, ovira …

  • 19:14 14. Junij 2012.

    kradejo si poslance in glasove, medsebojno zmerjajo liderje, pa še naprej prijatelji in zavezniki, Kučanu se je sfuzlalo

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.