Nekaj več za investicije

Foto: Žurnal24 MOL je 31. decembra imela 132,7 milijona evrov dolgov. (Foto: Anže Petkovšek)
Proračun. Letošnji bo za 17,5 milijona evrov težji, kot je bil v osnutku.
Oglej si celoten članek

Predlog proračunov v milijonih evrov:

2010:
prihodki 373,1,
odhodki 402,3

2011:
prihodki 334,2,
odhodki 338

V predlogu letošnjega proračuna Mestne občine Ljubljana (MOL), ki ga bodo svetniki sprejemali 21. marca, so po januarskem sprejetju osnutka največ dodatnega denarja – 11 milijonov evrov – namenili oddelku za gospodarske dejavnosti in promet, ki bo tako razpolagal s 77,5 milijona evrov.

Za sedem milijonov evrov so povečali vrednost investicij, ki naj bi jih bilo letos za 104,8 milijona evrov, a že za prihodnje leto jih načrtujejo le še za 87,6 milijona. Ob tem lanska ocena investicij znaša dobrih 188 milijonov, k čemur so znatno prispevali decembrski računi za Športni park Stožice oziroma pobot z Grepom.

Največ Stožicam
Kot je razvidno iz načrta razvojnih programov, bo MOL letos največ – 18,8 milijona evrov – namenila za Stožice. Sicer pa je povečala sredstva za kanalizacijo na Rakovi jelši, in sicer z 1,4 na 4,3 milijona evrov, pa tudi za Tovarno Rog (s slabega milijona na 2,8 milijona evrov).

MOL namerava letos več prihodkov dobiti s prodajo nepremičnin, zlasti stavbnih zemljišč in zgradb – skupno 11 milijonov več, kot je zapisala v osnutku. Med drugim si nekaj več – 2,7 milijona evrov – obeta od davkov. Vztraja pa, da bo z globami redarstva dobila 5,3 milijona evrov, čeprav je lani zbrala le 2,8 milijona evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.