Kdor izpolnjuje te pogoje, bo v naslednjih dneh na račun prejel 500 evrov

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Do konca meseca bo izplačan enkratni solidarnostni dodatek za novorojence v višini 500 evrov.
Oglej si celoten članek

Eden od staršev oziroma posvojitelj otroka s stalnim prebivališčem v Sloveniji, rojenega v času od 1. januarja 2020 do enega leta po koncu epidemije, bo prejel enkratni solidarnostni dodatek za novorojencev v višini 500 evrov. Posebne vloge ni potrebno vlagati, izplačilo bo namreč izvedeno po uradni dolžnosti za vse upravičence do pomoči ob rojstvu otroka, pojasnjujejo na spletni strani vlade.

Enkratni solidarnostni dodatek se ne bo štel v dohodek pri uveljavljanju pravic po predpisih, ki urejajo pravice iz javnih sredstev, razen pri izredni denarni socialni pomoči.

Izplačilo za otroke, ki so se rodili do sprejetja zakona, bo izvedeno do 31. 3. 2021. Za otroke, ki se bodo rodili po uveljavitvi zakona, bo znesek izplačan v treh mesecih po rojstvu.

 V Sloveniji se je po začasnih podatkih sicer rodilo 18.363 otrok, kar je 965 manj kot leto prej.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.