Nekateri tudi goljufajo

Foto: Žurnal24 Mariborski študentje večinoma menijo, da so cene bonov primerne glede na ponudbo
Kljub inflaciji se bodo februarja cene študentskih bonov pri Šoumu pocenile za povprečno tri cente.
Oglej si celoten članek

Medtem ko so v Ljubljani za februar napovedali podražitev študentskih bonov, jih bodo isti mesec v Mariboru pocenili za povprečno tri cente. "Študentsko subvencionirano prehrano bodo februarja 2008 začeli ponujati tudi novi ponudniki. Šoum kot izvajalka študentske subvencionirane prehrane (v Mariboru, Celju, Velenju, Kranju, Murski Soboti, Slovenj Gradcu, Šentjurju, Žalcu in na Ptuju) je podpisala pogodbe s 27 novimi ponudniki. Kljub temu, da se je vrednost bonov za študentsko prehrano lahko zvišala za največ 3,6 odstotka, tega ponudniki večinoma niso izkoristili. V povprečju so se tako cene bonov znižale za tri cente. Na področju, kjer študentsko subvencionirano prehrano izvaja Šoum, se je vrednost bona zvišala pri 31 ponudnikih, kjer se povišanje v ceni bona odraža v razponu od dveh do devetih centov, medtem ko se je pri 65 ponudnikih cena bona znižala do osem centov," sporočajo iz Šouma. Med najbolj prodajanimi boni ostajajo tisti v bližini fakultet in študentskih kampusov.

Prehrana na črno

Šoum je od aprila lani ponudnikom študentske subvencionirane prehrane izrekel 52 opominov. © Žurnal24

 
Zadnja leta je v Mariboru na črnem trgu vedno bolj razširjena prodaja nalepk za podaljšanje veljavnosti študentske izkaznice. Ta izkaznica je namreč dovolj za identifikacijo študentskega statusa pri prehranjevanju s študentskimi boni. "Diplomiral sem lani. Ko bi moral oddati študentsko izkaznico, sem na referatu povedal, da sem jo izgubil. Tako sem si letos na črnem trgu kupil nalepko za študijsko leto 2007/08 in jo nalepil na ‘izgubljeno’ izkaznico. Za nalepko sem odštel dvajset evrov. Bone mi kupujejo mlajši kolegi, ki še imajo študentski status. Z boni se prehranjujem brez kakršnihkoli zapletov," nam je povedal eden izmed Mariborčanov, ki je želel ostati anonimen. "Da bi se izognili možnim zlorabam, morajo študentje ob začetku študijskega leta oziroma podaljšanju študentskega statusa predložiti indeks. Vsi poznejši nakupi bonov pa so možni ob predložitvi osebnega dokumenta," še dodajajo na Šoumu.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.