Nekateri že našli delo

Foto: Žurnal24 Od 300 do 400 nekdanjih zaposlenih naj bi že našlo zaposlitev. (Foto: Žurnal24)
CPM. Izplačane tri plače in odpravnina. V stečaj še CPM PGM.
Oglej si celoten članek

"Bivši zaposleni v Cestnem podjetju Maribor (CPM) so 31. maja dobili sredstva iz jamstvenega sklada," pravi Barbara Matul, nekdanja sindikalistka v propadlem CPM, ki je od februarja v stečaju.

Delavci naj bi dobili izplačane tri plače in odpravnino oziroma največ 1.900 evrov. Matulova pa poudarja, da je od 300 do 400 ljudi (brez službe jih je v CPM skupaj s hčerinskimi podjetji ostalo okoli 900) že našlo nove zaposlitve. "Nekaj so jih prevzela podjetja, ki opravljajo koncesijsko zimsko službo, drugi so našli delo pri gradbincih, manjših podjetnikih," dodaja Matulova.

Je pa včeraj mariborsko sodišče začelo stečajni postopek v še enem hčerinskem podjetju CPM, in sicer CPM PGM. To se je ukvarjalo s proizvodnjo asfalta, betona in ravnanjem gradbenih odpadkov. Po besedah Matulove tam naj ne bi bilo zaposlenih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.