Nekdanji ministri ostali brez regresa

Foto: Žurnal24 Nekdanji ministri, ki niso našli dela, bodo ostali brez regresa.
Nekdanji ministri bodo ostali brez regresa za dopust, je sklenila sedanja vlada. To bo veljalo tudi za sedanje ministre, ko se jim izteče mandat.
Oglej si celoten članek

Ministrstvo za javno upravo je izdalo mnenje, da nekdanji ministri, ki si še niso našli nove službe, prejemajo nadomestilo plače, ker so brezposelni, zato jim dopust in regres ne pripadata.

Po novinarski konferenci je premier Borut Pahor povedal, da je vlada "enotno, torej vključno z mojo podporo sprejela mnenje ministrice za javno upravo Irme Pavlinič Krebs". Odločitev velja tudi za naprej, za ministre sedanje vlade.

Predlog za neizplačevanje regresa je pripravila vladna komisija za administrativne zadeve, ki jo vodi generalni sekretar vlade Milan M. Cvikl. Ta je izjavil, da bi, če bi se kateri od nekdanjih ministrov pritožil na sodišče, ker ni dobil regresa, in bi mu sodišče dalo prav, sam "lastnoročno izplačal regres".

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.