Nekdanji upravi Telekoma spet grozi 7,6 milijona evrov odškodnine

Foto: Žurnal24 Bojan Dremelj
Višje sodišče je razveljavilo sodbo, sledi novo sojenje.
Oglej si celoten članek

Telekom je prek spletnih strani Ljubljanske borze sporočil, da je višje sodišče ugodilo njihovi pritožbi v tožbi zoper nekdanjo upravo. 

V zvezi s 7,6 milijona evrov visoko odškodnino, ki jo Telekom terja od nekdanje uprave, sledi novo sojenje na prvostopenjskem sodišču. Tožene stranke so Bojan Dremelj, Dušan Mitič, Filip Ogris Martič, Željko Puljić in Darja Senica, Telekom pa od njih zahteva 7.635.500 evrov. 

Gre za primer nakupa iskalnika najdi.si, sporna pa so poroštva za obveznosti. Telekom je leta 2007 od Novega foruma odkupil 75 odstotkov družbe Interseek (pozneje Najdi.si) in se zavezal, da bo preostanek deleža odkupil čez dve leti. Ob nakupu je dal dal poroštvo, da bo poravnal vse obveznosti Interseeka, ki bi v vmesnem času nastale do družbe Novi Forum, te pa so šle v nebo zaradi različnih storitev in netržnega zaračunavanja najemnin.  7,6 milijona Telekom izgubil še eno tožbo zoper Bojana Dremlja in ostale

Sklep višjega sodišča so prejeli včeraj, izdan pa je bil 15. februarja.

2,3 milijona evrov "težko" tožbo proti Dremlju in Mitiču zaradi nezadostne skrbnosti pri prevzemu makedonske družbe One je Telekom julija 2016 izgubil, na sodbo se niso pritožili.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 09:52 7. Marec 2018.

    Pravni hegemoni obvladujejo Slovenijo ! Račun bodo izstavili uporabnikom ,tako kot v vseh državnih službah .

  • 11:41 6. Marec 2018.

    Ne uprava, mi uporabniki storitev bomo plačali, prvi korak podražitev paketov, pa je rešeno.Kdaj pa je uprava plačala ?

  • 11:06 6. Marec 2018.

    Nč bt.. nč n bo

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.