"Nekdo želi preusmeriti pozornost z resničnih težav"

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Potem ko ministri včeraj niso sprejeli letnega poročila slabe banke, so se na družbi za upravljanje terjatev bank (DUTB) odzvali, češ da so nad takšno odločitvijo presenečeni in da pričakujejo pojasnila.
Oglej si celoten članek

"Nekateri ministri so bili nezadovoljni s poročilom, zato ga mora DUTB dopolniti. Vlada mora do ponedeljka sprejeti natančno vsebino zahtevanih sprememb mora, DUTB pa bo imel nato čas za dopolnitve," so po včerajšnji seji vlade sporočili z Gregorčičeve.

Na DUTB poudarjajo, da niso seznanjeni z razlogi, zaradi katerih vlada še ni sprejela letnega poročila in pričakuje pojasnilo, kaj treba dopolniti. Pri tem poudarjajo, da so informacije iz letnega poročila predstavili strokovnim službam vlade, parlamentarnemu odboru za finance in monetarno politiko v in dvakrat v državnem svetu.

Nekateri bi radi preusmerili pozornost

"DUTB aktivno opravlja svoje poslanstvo, ki je upravljanje prevzetega premoženja s ciljem dodajanja vrednosti premoženju Republike Slovenije, ob tem pa vodi ali sodeluje pri vodenju številnih zahtevnih procesov prestrukturiranja in sanacij podjetij. Svoje delo opravlja ne glede na to, da je vse od ustanovitve bila večkrat predmet različnih poskusov preusmerjanja pozornosti z resničnih težav slovenskega finančno – monetarnega sistema, ki so, kot so pred nekaj dnevi pokazali rezultati evropskih stresnih testov, še vedno v največjih slovenskih bankah," pojasnjujejo predstavniki slabe banke.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 08:26 31. Oktober 2014.

    Sploh mi ni jasno po čem je cenjeno in plačano delo z 20.000 tisoč evri ... in to še tujcu<br …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.