Nemci iščejo Valanta

Foto: Žurnal24 Zainteresirani kupci naj bi že poskušali navezati stik s Stanislavom Valantom, p
Iz današnje štajerske izdaje Žurnala24: Terme Maribor. Okoli prodaje še vedno vroče. Pojavljali naj bi se močno zainteresirani Nemci.
Oglej si celoten članek

Neuradno, a iz zanesljivih virov, smo izvedeli, da naj bi se za nakup Term Maribor resno zanimali tudi Nemci oziroma podjetje Rimc iz Hamburga, ki se ukvarja s hotelirstvom in svetovanjem.

             25
milijonov evrov naj bi znašala kupnina za NFD-jev delež v Termah.

Izvedeli smo, da naj bi že poskušali navezati stik s Stanislavom Valantom, predsednikom uprave NFD Holding, ki je 72-odstotni lastnik Term Maribor, tudi prek avstrijskega častnega konzula, a neuspešno. Odgovornim naj bi poslali elektronska sporočila in napovedali sestanek še ta teden, če jih bo lastnik le želel sprejeti. Podjetje Rimc ima v lasti več prestižnih hotelov v Nemčiji, Avstriji in Švici. Stanislav Valant se na naše klice ni odzival.

Delu Habakuka padla zvezdica
Izguba kakovosti
. Poleg prodaje podjetja pa največji štajerski hotelirji izgubljajo tudi na kakovosti. Kot nam je potrdila predsednica uprave Alenka Iskra, je del Hotela Habakuk, in sicer predel depandans, po novem kategoriziran s štirimi zvezdicami. “V tem delu hotela, kjer je 33 dvoposteljnih sob in trije apartmaji, pa žal zgolj zaradi kopalnic, ki so za 0,55 kvadratnega metra manjše od predpisanih velikosti kopalnic, nismo mogli ohraniti pet zvezdic,” pojasnjuje Iskra. Vse bolj pa naj bi naraščalo nezadovoljstvo med zaposlenimi zaradi prenizkih plač. Neuradno smo izvedeli, da naj bi prav o tem spregovorili 19. januarja na sestanku sveta delavcev, sindikata in uprave.

Čaka samo še podpis?
Kot smo že pred časom poročali, je Valant pojasnil, da se za nakup Term zanima več potencialnih kupcev. Kdo vse ti so, pa ni želel izdati. Najresnejši pogovori naj bi tekli z ruskimi kupci, ki naj bi za NFD-jev delež v Termah Maribor ponudili okrog 25 milijonov evrov. Pogodba o nakupu pa naj bi bila tik pred podpisom. Dobro obveščeni viri še navajajo, da naj bi Rusi poceni kupili to družbo, ki je temelj mariborskega turizma, in jo pozneje po delih razprodali. Sicer pa naj bi Valant in njegov NFD Holding, ki je po uradno dostopnih podatkih lani ustvaril čez 30 milijonov evrov izgube, Terme Maribor prodala zato, da zakrpata svojo finančno luknjo.

Neuradno smo izvedeli, da naj se Zoran Bošković, prvi nadzornik Term Maribor in član uprave NFD Holdinga, z nameravano prodajo Rusom še vedno ne bi strinjal. "Mi še vedno ne vemo ničesar. Govori se, da so med kupci tudi Turki, Nemci in Italijani, vendar – kdo ve," je dejal Kristijan Lasbaher, predsednik sindikata Term Maribor.

Za Terme ni bilo razpisa
Poznavalci cen nepremičnin pa opozarjajo, da je ta cena za družbo, ki ima v lasti pet dobro stoječih hotelov, Medicinsko-termalni center Fontana, Gostilno Pri treh ribnikih, gostilno Štajerc, štiri prodajalne na mejnih prehodih in še nekaj manjših lokalov, občutno prenizka. Zato jih tudi čudi dejstvo, da je NFD Holding objavil javni razpis za razprodajo svojega premoženja, ni pa bilo razpisa za Terme Maribor, kjer bi lahko izpogajal čim 
višjo kupnino.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.