Nemčija nad Facebook

Foto: Žurnal24 Slovenijo bosta v okviru dogodka prvič obiskali predstavnici Facebooka Alice Elm
Nemški urad za varovanje osebnih podatkov je proti Facebooku sprožil spor, ker naj bi ta brez dovoljenj shranjeval osebne podatke ljudi, ki ne uporabljajo omenjene strani.
Oglej si celoten članek

Johannes Caspar je dejal, da Facebooku zaradi tožbe hamburškega urada za varovanje osebnih podatkov grozi več deset tisoč evrov kazni, ker je shranjeval osebne podatke posameznikov, ki niso uporabljali strani in se niso strinjali z obdelavo osebnih podatkov.

Facebookove aplikacije lahko preiščejo osebni računalnik posameznega uporabnika in najdejo shranjene baze elektronskih naslovov.

Facebook ima sedaj do 11. avgusta čas, da odgovori na obtožbe. Od tega pa bo nato odvisno, ali bo podjetje doletela tudi tožba.

Nemci imajo sicer eno izmed najstrožjih zakonodaj na področju varovanja osebnih podatkov. Proti Googlu so tako že sprožili preiskavo zaradi storitve Street View.

Aprila letos je Facebook spremenil svojo politiko glede varovanja osebnih podatkov. Čeprav se lahko uporabniki sami odločijo, komu bodo posredovali svoje podatke, pa je bilo po mnenju Casparja pred spremembo veliko osebnih podatkov zlorabljenih v marketinške namene.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.