Nenadoma umrl nekdanji direktor ŠOU in soustanovitelj Beletrine

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Nenadoma je umrl nekdanji direktor študentske organizacije ter soustanovitelj založbe Beletrina.
Oglej si celoten članek

"Z globokim žalovanjem sporočamo, da nas je nenadoma zapustil Roman Didović, nekdanji direktor Študentske organizacije Univerze v Ljubljani, soustanovitelj založbe Beletrina (nekdanje Študentske založbe) ter pomočnik programskega direktorja za finance na Maribor 2012 - Evropska prestolnica kulture," so pozno sinoči sporočili iz Študentske organizacije, sporočilo pa so podpisali še Beletrina in Maribor 2012 - Evropska prestolnica kulture. Beletrina je na svoji spletni stran objavila, da je bil rojen leta 1972, kar pomeni, da je lani praznoval abrahama. 

"Roman je bil izjemno predan svojemu delu, srčen in sočuten človek, ki je zmeraj navdihoval in povezoval ljudi okoli sebe. S predanostjo je vodil ŠOU v Ljubljani v težkih časih, ko se je organizacija soočala s številnimi pritiski javnosti. Med drugim je poskrbel za ustanovitev novega zavoda – Študentska svetovalnica, ki še danes sledi prvotnemu poslanstvu in pomaga študentkam in študentom v stiski. Prav tako je pomembno prispeval k razvoju dejavnosti organizacije, med drugim z vzpostavitvijo študentske spletne televizije in ponovno izdajo študentskega časopisa Tribuna. S svojim delom je pustil globok pečat tudi na založbi Beletrina, kjer je bil soustanovitelj in pomočnik direktorja v času izzivov in negotovosti. Vzpostavil je visoko stopnjo poslovne kulture in prispeval k razvojni naravnanosti založbe, ki presega zgolj področje knjige. Poleg tega je z zavzetim povezovanjem različnih družbenih skupin imel velik posluh za tegobe ustvarjalcev, ki jih je podpiral tako osebno kot institucionalno. Kot pomočnik programskega direktorja za finance na Maribor 2012 - Evropska prestolnica kulture, je s svojim delom pomembno prispeval k izvedbi številnih dogodkov in uspešni izvedbi celotnega projekta. Romanov prispevek k slovenski družbi in kulturi je neprecenljiv," so zapisal.

Iskreno sožalje njegovi družini in prijateljem.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 13:41 28. Marec 2023.

    Cepivo deluje; vztrajno in učinkovito!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.