Nenavadna nesreča na pomurski avtocesti

Foto: Anže Petkovšek avtocestna policija
Foto: Anže Petkovšek avtocestna policija
Na srečo je bil 37-letnik zgolj lažje poškodovan.
Oglej si celoten članek

Na pomurski avtocesti A5 se je sinoči okoli 19.50, pred izvozom za Cerkvenjak, v smeri proti Murski Soboti, zgodila prometna nesreča, v kateri se je ena oseba lahko telesno poškodovala, so sporočili iz PU Maribor. Kot so pojasnili, je 52-letni Madžar, voznik tovornega vozila s priklopnikom, zaradi neprilagojene hitrosti trčil v osebni avtomobil. V njem je sedel 37-letni Slovenec, zaradi okvare vozila pa ga je z zadnje strani proti odstavni niši potiskal 20-letni Slovenec. 

Policisti so ugotovili, da je bil voznik osebnega avtomobila vinjen, v organizmu je imel 0,87 mg/l alkohola, zato so mu policisti odvzeli vozniško dovoljenje in pristojnemu sodišču poslali obdolžilni predlog. Vozniku tovornega vozila pa so izrekli globo. 

Kot so dodali v PU Maribor, so oba Slovenca po trku z reševalnim vozilom prepeljali v UKC Maribor, kjer so ugotovili, da je voznik lahko telesno poškodovan, moški, ki je potiskal vozilo, pa jo je odnesel brez poškodb. 

Pomurska avtocesta je bila včeraj v celoti zaprta do 21.20, ko so odprli prehitevalni pas, popolnoma pa so jo odprli danes ob 1.15.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.