Nepravilnosti v STO-ju

Foto: Žurnal24 Dimitrij_Piciga_BOT - main
Prvi mož Slovenske turistične organizacije ni dobil podpore vlade za nov mandat. Kot je povedala ministrica Radićeva, tudi zaradi nepravilnosti, ki jih je odkrila notranja revizija.
Oglej si celoten članek

Gospodarska ministrica Darja Radić je na tiskovni konferenci poudarila, da so odkrili nepravilnosti, ki pa hkrati ne pomenijo kršenja zakonodaje. O podrobnostih ni želela govoriti, je pa povedala, da gre za nepravilnosti, o katerih je pisal Dnevnik.

Dimitrij Piciga poudarja, da od objektivne odgovornosti za nepravilnosti, ki jih je v delovanju STO pokazala notranja revizija, ne more bežati. "Dokazali smo, da smo delali zakonito, ob obilici dela pa smo bili mogoče kdaj tudi šlampasti," je dejal.

 

Ta je med spornimi posli navajal sodelovanje STO z Zavodom za turizem Bled, ki ga vodi Eva Štraus Podlogar (sporno naj bi bilo financiranje njene poti na sejem v Tokio in oglaševanje v publikaciji blejskega zavoda), sodelovanje s podjetjem Jezeršek gostinstvo, ki je v lasti Franca Jezerška (po pisanju časnika zelo vpliven v Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije, katere predstavnik v svetu STO je kandidaturo Picige podprl), negospodarni pa naj bi bili tudi nekateri nakupi kavčev in korit za rože ter najem avtomobila za direktorja.

Nestrinjanja
Ministrica je hkrati povedala, da se s Picigo nista strinjala tudi o prioritetah slovenskega turizma; medtem ko se sama zavzema za osredotočanje na razvoj turizma, Piciga stavi na razpršeno politiko razvoja. "Naš glavni fokus je trženje. Vse napore moramo usmeriti v repozicioniranje slovenskega turizma, kjer je treba najti predvsem nove kupce," je pojasnila. Radićeva je sicer pri nesoglasju k imenovanju Picige na mesto direktorja STO izkoristila diskrecijsko pravico do izbire najožjih sodelavcev.

Radićeva v prihodnosti v Sloveniji pričakuje predvsem bogatejše kupce, ki bodo pripravljeni tudi plačati za kakovostno turistično infrastrukturo, v katero je država vlagala v zadnjih letih. "Vzporedno s tem pa si bomo prizadevali tudi za večjo kakovost samih destinacij," je dejala in dodala, da mora biti cilj predvsem finančni priliv v turizmu in ne samo večje število nočitev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.