Nepridipravi vdirali v bankomate

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Kriminalisti so 17.oktobra na območju Upravne enote Murska Sobota obravnavali štiri vdore v bankomate s tatvinami oziroma poskusi tatvin denarja.
Oglej si celoten članek

Ugotovili so, da je neznani storilec, na enem od bančnih avtomatov v Murski Soboti z bančno kartico s pravo varnostno kodo premagal varnostni sistem bančnega avtomata, ter z ukazi na bankomatu vstopil v varovano območje, ter vnesel ukaz za dvig gotovine v višini 1.200,00 evrov, vendar je bila transakcija na njegov ukaz prekinjena. Kljub temu mu je uspelo s pomočjo fizične sile iz bankomata odtujiti 1.200 evrov. Storilec je skušal na podoben način izvesti tatvine še na treh bankomatih, vendar mu ni uspelo, so sporočili s Policijske uprave (PU) Murska Sobota.

Prijeli še tri osebe

Pozneje je bilo ugotovljeno, da so policisti z območja PU Ljubljana 28.oktobra prijeli tri osebe, ki naj bi z enakim načinom storitve izvajali tatvine denarja na območju ljubljanske policijske uprave.

Ugotovljeno je bilo, da je ena od prijetih oseb izvedla vdore v bankomate na murskosoboškem območju in sicer gre za 32-letnega državljana Romunije zoper katerega so kriminalisti oddelka za gospodarsko kriminaliteto podali tudi kazensko ovadbo.

Skupina delovala na širšem območju

Po do zdaj zbranih podatkih naj navedena skupina delovala na širšem območju Republike Slovenije in sicer 27.9.2012, 28.9.2012, 17.10.2012, 27.10.2012 in 28.10.2012 na območju Vrhnike, Divače, Murske Sobote, Gorišnice in Logatca, ko je bila prijeta tik po dejanju.

Osumljena državljana Romunije sta bila 29.oktobra privedena dežurnemu preiskovalnemu sodniku, ki je po zaslišanju zoper oba osumljena odredil pripor, so še sporočili s PU Murska Sobota.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.