Neprijetno presenečenje na OMV

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Ko je Jure končal s točenjem goriva na bencinski postaji OMV, je ugotovil, da so mu računali opazno večjo vsoto od predvidene. OMV: Težava je v samem vozilu.
Oglej si celoten članek

Bralec Jure je 5. septembra v Lescah obiskal bencinsko postajo OMV. "Po opravljenih kilometrih in stanju rezervoarja naj bi imel notri še okoli 10 litrov goriva. Pištolo za tankanje sem kot vedno zataknil z zatičem in počakal, da se sama izključi. Po opravljenem točenju sem opazil, da sem tankal veliko več kot običajno. Zato sem pred plačilom preveril stanje o velikosti rezervoarja tudi v knjižici o karakteristikah avtomobila. Čeprav sem prodajalko opozoril na očitno napako, se ta glede tega ni želela pogovarjati. Zatrdila mi je, da so dolžni redno opravljati kalibracijo naprav," nam je povedal.

Ročka umerjena junija
Iz OMV so nam odgovorili, da je bila točilna ročka, ki jo je uporabljal Jure, umerjena in zapečatena 11. 6. letos. Ročke sicer enkrat na leto umerja Urad za meroslovje. "Zato je treba razlog za preveč natočeno gorivo iskati drugje, natančneje v samem vozilu," so sporočili iz OMV.

Dodajajo, da v takih primerih običajno navežejo stik s proizvajalcem oziroma  zakonitim zastopnikom za prodajo vozil določene blagovne znamke in dobijo informacije, zakaj je do pojava prišlo. Odgovor podjetja Porsche Slovenija, ki je pooblaščeni zastopnik za prodajo vozil znamke Volkswagen v Sloveniji, so že pridobili in ga bodo posredovali bralcu.

Pogosto je kriva ekspanzijska posoda
Po izkušnjah OMV je bila do zdaj razlog za tovrstne primere ekspanzijska posoda. "Večina vozil ima poleg rezervoarja še ekspanzijsko posodo, v katero naj bi se raztezalo gorivo ob višjih zunanjih temperaturah. Pri točenju goriva se loputa, ki ločuje rezervoar in ekspanzijsko posodo, zapre in prepreči, da bi se gorivo natočilo tudi v ekspanzijsko posodo. V nekaterih primerih pa lahko med točenjem goriva pištola pritiska na loputo in se ta ne zapre. Na tak način je mogoče v rezervoar natočiti tudi do 20 odstotkov več goriva," so se sporočili iz OMV.

Bralec, ki vozi VW polo (letnik 2004), je v dokaz priložil plačan račun z iztočeno količino goriva in tehnične podatke z velikostjo rezervoarja tega modela avtomobila.

- Rezervoar za gorivo: približno 45 litrov
- Račun: Natočil naj bi 46 litrov, čeprav je imel še približno 10 litrov rezerve.
- Plačal je 55 evrov.

Več v galeriji.

Odgovora kljub obljubi ni dočakal
Jure se je zato obrnil na vodjo bencinske postaje v Lescah, ki mu je obljubil, da bo povprašal pristojne osebe v Kopru ter ga poklical v roku sedmih dni. "Po enem tednu mi še vedno niso odgovorili na pritožbo. Čeprav naj bi bila točnost tovrstnih podjetij na prvem mestu, kaže, da ni tako. Proračunsko luknjo se očitno da krpati tudi na ta način. Če bi na primer točil gorivo le za 20 evrov, razlike sploh ne bi opazil," še pravi Jure, ki je razočaran predvsem nad slabo komunikacijo zaposlenih v OMV s strankami.

.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.