Nespodobni kandidat za tožilca

Foto: Žurnal24 (Foto: Saša Despot)
Alexander von Thurn Taxis, ki je prijavo za generalnega državnega tožilca oddal prepozno, vložil tožbo na upravno sodišče. Von Thurn Taxis znan predvsem po globi zaradi žalitve ustavnega sodišča.
Oglej si celoten članek

Na razpis za generalnega državnega tožilca se je poleg tožilca Zvonka Fišerja prijavil tudi Alexander von Thurn Taxis.

Ker je bila njegova prijava prepozna, jo je ministrstvo za pravosodje zavrglo, von Thurn Taxis pa je 27. decembra vložil tožbo na upravno sodišče, so sporočili z ministrstva. Postopek je ustavljen do pravnomočnosti sodne odločbe.

Prvi z globo ustavnega sodišča
Von Thurn Taxisa nismo uspeli priklicati, smo pa iz neuradnih, a zanesljivih virov izvedeli, da gre za osebo, ki je leta 2008 prva v zgodovini dobila globo za žalitev ustavnega sodišča.

Takrat je dobil 500 evrov kazni, 700 evrov kazni pa je dobila njegova istoimenska družba, ki se ukvarja z davčnim svetovanjem, računovodskimi in prevajalskimi storitvami, je pisal Dnevnik.

Njegove besede so se med drugim nanašale na ustavni sodnici, ki sta takrat odločali o eni njegovih zadev. Po pisanju Dnevnika je zapisal, da je "velik del slovenskega pravosodja nekakovosten, aroganten in brezobziren, ne glede na to, da so to večinoma odgovorne ženske, 'Slovenke', ki dobijo službo na podlagi vez."

"Je*** vam boga slovenskega"
Med drugim naj bi tudi navedel, da "ustavno sodišče svoje odločitve v zvezi s pravnim interesom prilagaja temu, ali mu je pritožnik simpatičen ali ne". Republiko Slovenijo je po pisanju Dnevnika označil kot "koruptivno državo, ki bi bila rada pravna država".

Po pisanju Mladine je ustavno sodišče o vložitvi kazni leta 2008 dokončno prepričal stavek: "Je*** vaši Sloveniji z veseljem boga slovenskega in vašo cigansko Ustavo RS." Po pisanju Mladine je Thurn Taxis sodelavca, ki je spisal ta dokument, "že odpustil".

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.