Nesporazum z inšpektorji

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Delavka. Trdi, da je Hello prijavila, inšpekcija pa, da je ni.
Oglej si celoten članek

Nepravilnosti. Ni res, da Inšpektorat Republike Slovenije za delo (IRSD) ni dobil prijave zoper Hello Saturnus Slovenija, trdi delavka.

Sredi oktobra smo namreč poročali, da v podjetju agencijske delavce silijo delati po 16 ur in jim grozijo, da jim sicer ne bodo podaljšali pogodbe. Takrat so nam na IRSD zagotovili, da zoper Hello niso dobili nobene prijave.

"Prijavo sem poslala sama 4. oktobra," poudarja delavka in dodaja, da se prijava sicer res ni nanašala na razporeditev delovnega časa, temveč na neenakost med agencijskimi in Hellinimi delavci. "Šlo je za višino regresa in božičnice ter način zaposlovanja agencijskih delavcev v Helli," razlaga.

Na IRSD pojasnjujejo, da statistične podatke spremljajo po delodajalcih; v tem primeru so pod drobnogled kot delodajalca vzeli dve agenciji za zaposlovanje, na kateri se nanaša prijava delavke, in ne Hello Saturnus.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.