Nesreča airbusa pri testni vožnji

Foto: Žurnal24
Pri testni vožnji Airbusovega širokotrupnega potniškega letala je v četrtek zvečer na zemljišču evropskega proizvajalca letal v Toulousu prišlo do nesreče. Letalo se je namreč zaletelo v zid.
Oglej si celoten članek

Pri tem je bilo ranjenih devet ljudi, med njimi trije huje, vendar niso v življenjski nevarnosti. Njihove narodnosti še niso sporočili. Letalo je sicer povsem uničeno.

Kot so danes sporočili iz Airbusa, je letalo opravljalo test motorja na tleh. Domnevajo, da je prišlo do težav z zavorami, je povedala tiskovna predstavnica Airbusa. Letalo tipa A340-600 bi morali v prihodnjih dneh izročiti arabski letalski družbi Etihad Airways.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.