Tragedija mladih fantov na Gorjanskem

Foto: PGD Komen nesreča Gorjansko Foto: PGD Komen nesreča Gorjansko Foto: PGD Komen nesreča Gorjansko Foto: PGD Komen nesreča Gorjansko Foto: PGD Komen nesreča Gorjansko
Tik pred vstopom v novo leto se je na Gorjanskem, v občini Komen, zgodila tragična prometna nesreča. Osebno vozilo se je zaletelo v drevo. Umrli sta dve mladi osebi. V avtomobilu je bilo pet mladih fantov.
Oglej si celoten članek

* - Fotografija je simbolna

Če je leto 2018 nakazovalo, da bo prometno najbolj razveseljivo do zdaj, pa so iz Policijske uprave Koper že zjutraj na novega leta dan javili tragično vest. Na spletni strani Centra za zaščito in reševanje Republike Slovenije so zapisali, da je do nesreče, v kateri se je vozilo zaletelo v drevo, prišlo 31. decembra ob 23.39.

Gasilci ZGRS Sežana in PGD Komen so s tehničnim posegom rešili dve ukleščeni osebi. Pomoč pri reanimaciji in oskrbi poškodovancev sta nudili tudi NMP Sežana in Nova Gorica  ter CPK pri sanaciji cestišča. Tri osebe so reševalci prepeljali v SB Šempeter, reanimacija dveh oseb na kraju dogodka ni bila uspešna.

Sami mladi fantje

Na kraju dogodka so bili tudi policisti iz policijske uprave v Kopru, od koder so sporočili, da je 18-letni voznik peljal osebni avto v smeri od Brestovice v Gorjansko, kjer je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, v drevoredu zapeljal v levo in trčil v drevo. V vozilu so bili še trije 18-letni fantje in en 17-letnik, vsi doma iz okoliških vasi na Krasu.

Potnik na zadnjem sedežu za voznikom je umrl takoj na kraju nesreče, za voznika, ki so ga na kraju tudi oživljali, pa je zdravnik potrdil smrt ob 1.30. Ostale tri potnike so reševalci odpeljali na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

Policisti so sicer v zadnjih 24 urah obravnavali 60 prometnih nesreč, od tega devet nesreč z lahkimi poškodbami in dve s hudimi. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 123 kršitev javnega reda in miru ter 85 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 71-krat posredovali na javnih krajih in 52-krat v zasebnih prostorih, zaradi zagotovitve varnosti žrtev nasilja v družini smo 3 kršiteljem ukrep prepovedi približevanja. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali dva voznika, zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov pa so zasegli štiri vozila. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 36 tatvin, 21 poškodovanj tuje stvari, 18 vlomov, štiri nasilja v družini, po dve povzročitvi telesne poškodbe in ponarejanji denarja ter po eno grožnjo in drzno tatvino.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 14

  • 15:43 2. Januar 2019.

    NADZOR je edina rešitev ali pa SOCIALIZACIJA voznikov ! Torej po tem je AVTO -ŠOLA nesposobna izobraziti voznike sposobne za …

  • ode
    08:17 2. Januar 2019.

    Nič pa o drevesu, ki je nič hudega sluteč, utrpelo hude, morda smrtne poškodbe. Sočustvujem z njim in njegovim sorodstvom.

  • 01:08 2. Januar 2019.

    Absolutna norost zakona je , da lahko novopečeni voznik , z izpitom nekje na kmetih , lahko prevaža še 4 …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.