Nesreča vladnega letala po poletu z Brnika

Foto: Slovenski letalski portal Letalo Črna gora
"Popustilo" pristajalno podvozje, letalo je z delom trupa udarilo ob tla.
Oglej si celoten članek

"Včerajšnji večerni let črnogorskega vladnega letala Learjet 45 (registrskih oznak 4O-MNE) se ni zaključil najbolj srečno," so sporočili na Slovenskem letalskem portalu.

Letalo, ki je včeraj nekaj minut po 21. uri poletelo z Brnika proti Podgorici, je namreč ob pristajanju imelo težave z izvlekom pristajalnega podvozja, zato mu je uspel pristanek šele v drugem poskusu, so pojasnili.

"Po pristanku in izkrcanju potnikov (poleg predsednika črnogorske skupščine je bilo na letalu še sedem potnikov), je letalu "popustilo" pristajalno podvozje, letalo je z delom trupa udarilo ob tla. V dogodku je bila povzročena samo materialna škoda, letalo pa je do nadaljnega prizemljeno," so še zapisali.

xxx

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 15:53 28. September 2021.

    Še dobro, da niso vozili ranjencev....

  • 15:30 28. September 2021.

    Sreča v nesreči, da ni žrtev. Samo to je pomembno!

  • 14:43 28. September 2021.

    Najcenejši let bi prišel Črnogoce za povratek v Budvo, da za male pare kupijo našega Falkona, če jih je šest, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.