Netflix dosegljiv tudi v Sloveniji!

Foto: netflix
Foto: netflix
Ponudnik multimedijskih vsebin Netflix je danes naznanil širitev v 130 držav. Med njimi je tudi Slovenija!
Oglej si celoten članek

Izgovorov spletnih piratov, da najnovejše serije in filmi niso dosegljivi v Slovenij, je konec, mednarodni ponudnik multimedijskih vsebin Netflix je odslej na voljo tudi v Sloveniji.

Na tehnološkem sejmu CES je šef Netflixa Reed Hastings naznanil, da so od danes naprej dosegljivi v dodatnih 130 državah po vsem svetu. Multinacionalka pa zaenkrat uporabnikom omogoča spremljanje podnapisov ali sinhronizacij le v 21 jezikih - slovenščine žal ni med njimi.

Ob razglasitvi širitve pa so se že oglasili številni uporabniki s kritikami, da imajo nove različice - tudi slovenska - manjšo izbiro vsebine kot ameriška.

Do zdaj okoli 70 milijonov naročnikov

Netflix ima trenutno okoli 70 milijonov naročnikov, ki letno pogledajo milijarde ur programa. Doslej so bili na voljo le na 60 tržiščih, njihov cilj pa je biti prisoten v 200 državah. Ob zdajšnji razglasitvi širitve so delnice Netflixa poskočile kar za 6 odstotkov.

Poleg distribucije vsebin Netflix deluje tudi v smeri produkcije izvirnih vsebin. Netflix je denimo velik uspeh zabeležil s serijo House of Cards (Hiša iz kart). Uspešna je tudi njihova serija Marco Polo.

Na področju ponujanja video vsebin neposredno prek interneta delujejo tudi ponudniki, kot so Amazon, HBO, CBS, Sling TV, Hulu, Apple in Roku, ki v večini zaenkrat še niso dosegljivi v Sloveniji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 23:23 6. Januar 2016.

    Pa kakšen netfix in podobne potrošniške bedarije neki: Torrenti so ZAKON! Na internetu velja pravilo, da plačujejo bedaki, normalni pa …

  • 22:10 6. Januar 2016.

    Izgovorov spletnih piratov, da najnovejše serije in filmi niso dosegljivi v Slovenij, je konec, mednarodni ponudnik multimedijskih vsebin Netflix je …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.