Netopir poletel v vesolje

Foto: Žurnal24 Strokovnjaki menijo, da je žival med vzletom poginila.
Ameriška vesoljska agencija Nasa je sporočila, da je z raketoplanom Discovery, ki se je združil z vesoljsko postajo, v vesolje odšel tudi slepi potnik.
Oglej si celoten članek

Po podatkih Nase je netopir s poškodovanim krilom tik pred vzletom pristal na velikem zunanjem rezervoarju raketoplana in obvisel na njegovi zunanji oblogi.

Strokovnjaki sicer upajo, da je pravočasno odletel, vendar je verjetneje, da je med vzletom poginil.

Žival so opazili tik pred koncem odštevanja za zagon motorjev in poklicali zoologa, ki je ugotovil, da je imel netopir zlomljeno levo krilo in poškodovano ramo. V bližini vzletišča je naravni park na otoku Merritt, zato Nasa s sirenami odganja tamkajšnje živali, ki se približajo raketoplanu.

Kljub temu pa se bližnje srečanje ni zgodilo prvič. Nasa je prav tako netopirja na rezervoarju raketoplana opazila leta 1998, vendar je ta ob začetnem drhtenju vzletnih motorjev še pravi čas odletel.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.