Neuradno: Čakajo nas novi turistični boni

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Interventni zakon bi lahko prinesel nove turistične bone.
Oglej si celoten članek

Pripravlja se interventni zakon za turizem in gospodarstvo, ki bi lahko prinesel nove turistične bone. Kot poroča Delo, naj bi po njihovih neuradnih informacijah iz ministrstva za gospodarstvo predlagali bone, ki bi jih lahko porabili tudi za druge storitve, ne zgolj za prenočitev z zajtrkom.

Kljub stalnim prizadevanjem turističnega in gostinskega sektorja k sprejetju interventne zakonodaje in morebitni izdaji novih turističnih bonov, jih bosta po medresorskem usklajevanju morala potrditi še minister za finance ter vlada. Vsota naj bi bila nižja od lanske, pišejo na Delu. Tisti, ki svojih bonov še niso uspeli izkoristiti, s tem ne bodo oškodovani, saj naj bi lanskoletni boni ostali še naprej v veljavi. Izdaja novih bonov naj bi spodbudila prebivalce, da tudi letos dopustujejo doma.

Slovenija Toliko turističnih bonov ostaja še neporabljenih
Ali bodo rešitve dejansko sprejete, še ni znano. Pripombe naj bi imela vladna svetovalna skupina za pripravo interventnih ukrepov.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 58

  • 23:16 24. Maj 2021.

    nisem jih koristil in jih tudi ne bom,ne sodelujem v plandemiji

  • 21:53 24. Maj 2021.

    kaj plačal jih bo jajček iz svojega žepa al kako?

  • 16:48 24. Maj 2021.

    Tale Janševa diktatura se kar ne neha in ne neha. Pa to je katastrofa, pa še davke bodo znižali na …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.